+38 095 869 75 93

Про режим для Новонародженого…

Про режим для Новонародженого…Щоб ваша дитина виросла здоровою і добре розвивалася, привчайте її до певного розпорядку дня. Регулярне годування – основа режиму немовляти. Годуйте новонародженого до 3-х місяців (включно) сім разів на добу через 3 години. Після 3-х місячного віку переходьте на годування через 3,5 години (6 разів) з перервою вночі 6,5 годин. З 5-6-ти місячного віку годуєте дитину п’ять разів на день через 4 години, з перервою на ніч – 8 годин.

Після ситного обіду новонароджена дитина має не спати близько півгодини, двомісячна – близько години. Для сну дитині потрібне свіже і прохолодне повітря, тому необхідно провітрювати його кімнату.

З трьохмісячного, до десятимісячного віку малюк повинен спати по 2 години три рази на день, а з 10 місяців і до року – по 2-2,5 години два рази на день.

Крім провітрювання, дитині необхідні свіже повітря і сонячне світло. Вона повинна проводити на свіжому повітрі декілька годин, і поки вона не може ходити, укладайте її спати вдень на свіжому повітрі – це зміцнить її організм і застереже від захворювань .

Прогулянки починайте з двотижневого віку протягом 15-20 хвилин, поступово подовжуючи час прогулянок до 1,5-2 годин.

У теплу пору року намагайтеся забезпечити дитині сон на повітрі весь день. Для цього, крім прогулянок, укладайте  ваше немовля спати біля відкритого вікна або кватирки у відповідному одязі і прикриваючи голову від вітру. Вікна або кватирки повинні бути закриті сіткою від комах.

У холодну пору року, крім прогулянок, можна вкласти дитину спати на балконі або у відкритої кватирки, також подбавши про належний одяг, ковдрочку. Прикриваючи голову малюка від вітру кутом ковдри, обличчя дитини закривати не рекомендується, даючи йому можливість дихати свіжим повітрям. Перед прогулянкою змащуйте обличчя малюка дитячим жирним кремом, або стерилізованим рослинним маслом.

При правильній екіпіровці малюка після прогулянки його ноги, руки і носик будуть теплі, губи і щоки рожеві, він не буде пітним.

Навесні і восени користуйтеся для прогулянок байковою ковдрою, влітку – одягайте в сорочечку, легку кофтинку, загорнувши в пелюшку і надівши білу полотняну шапочку для запобігання від перегрівання сонячними променями.

Не тримайте в спекотні дні немовля на яскравому сонці – це може викликати  пронос, нервове збудження і підвищення температури тіла.